Unió de Pagesos segueix rebutjant l’ampliació del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà

2010-04-16 21:13

El sindicat Unió de Pagesos continua rebutjant l’ampliació del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà després que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha aprovat inicialment i ha tret a informació pública aquesta setmana el pla especial que amplia en un 46% l’espai protegit, que passarà de 4.964 a 7.277 hectàrees terrestres. 

Unió de Pagesos considera que l’espai agrari s’ha de preservar com tal i no dins la categoria d’espai natural. En aquest sentit, el sindicat recorda que el passat dimecres 14 d’abril, per unanimitat, el Parlament de Catalunya va instar al Govern de la Generalitat ha elaborar una Llei d’Espais Agraris per preservar la seguretat alimentària i productiva del país, la conservació de les millors terres i els valors agropaisatgístics nacionals, del medi rural i de la biodiversitat cultural de Catalunya. 

Així mateix, Unió de Pagesos considera que els corredors biològics del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà ja estan protegits per diverses normatives i que aquest argument de Medi Ambient per justificar l’ampliació de l’espai és injustificat. A més, el sindicat lamenta que el Departament hagi tret a informació pública el pla especial abans d’haver-li comunicat la proposta final, tal i com s’havia compromès a fer. L’únic punt del pla que comparteix Unió de Pagesos és l’elaboració del pla d’usos de la superfície de l’actual parc.

El sindicat ha convocat en els últims mesos diverses concentracions, tractorades i actes de protesta per reclamar la retirada d’aquesta proposta del Pla especial dels Aiguamolls de l’Empordà, ja que la majoria de les hectàrees del perímetre del parc incloses en el pla estan destinades a l’activitat agrària, que quedaria hipotecada.