Unió de Pagesos es manifestarà a la Jonquera contra la greu crisi de preus que viu el sector hortofructícola

2011-08-17 15:00

Unió de Pagesos portarà a terne aquest dijous 18 d'agost un acte reivindicatiu al peatge de la Jonquera. L’objectiu és informar sobre la greu crisi de preus que pateix el sector hortofructícola a Catalunya i a la resta de l’Estat, i després de diversos atacs de grups de pagesos francesos contra camions amb fruita i verdura catalans i espanyols que es dirigien cap a Europa. En l’acció també hi participaran sindicalistes de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valèncià, així com de la resta de la Unió Confederal.

En aquest acte reivindicatiu Unió de Pagesos repartirà fruita i fulls informatius als conductors dels vehicles que passin pel peatge de la Jonquera per explicar el seu posicionament davant la crisi de preus del sector de la fruita i de l’horta. El sindicat considera que els grups de pagesos francesos que han boicotejat els camions catalans i espanyols han actuat de manera injusta ja ells també pateixen la mateixa crisi de preus que els productors d’aquí, i que l’origen es troba en els abusos i preus baixos en origen imposats per l’oligopoli de la gran distribució en la cadena de comercialització.

En aquest sentit, Unió de Pagesos reitera la necessitat d’una reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), així com una revisió dels mecanismes de l’actual Organització Comuna de Mercat (OCM) de la fruita i les hortalisses que garanteixi una renda mínima a les explotacions, ja que, com s’ha demostrat, no són suficients per evitar les situacions de davallada de preus.