Unió de Pagesos demana als Mossos que investiguin els canals de comercialització de la carn de porcs robats a granges de l’Alt Empordà

2010-03-22 18:48

Unió de Pagesos demana als Mossos d’Esquadra que investiguin els circuits de comercialització de la carn provinent de porcs robats en diferents granges de l’Alt Empordà, ja que no es pot seguir la traçabilitat del producte. Els robatoris s’han produït, sempre de nit, almenys a cinc granges des de començaments d’any encara que s’han intensificat aquest mes de març. L’últim es va portar a terme dijous de la setmana passada i els autors es van endur una vintena de porcs.

El sindicat ha constatat que els autors d’aquests robatoris treballen de manera organitzada ja que degollen els porcs, que són grans i a punt d’anar a l’escorxador, a la mateixa granja on els roben i se’ls emporten d’una peça. El fet que siguin robatoris massius és el que ha fet pensar a Unió de Pagesos que la carn d’aquests animals no va destinada a l’autoconsum sinó a la comercialització.

El sindicat també demana a l’Agència Catalana del Consum que intensifiqui els controls sobre la carn procedent d’aquests porcs i, a la pagesia afectada, que extremi les mesures de seguretat i que, en cas de robatori, ho denunciï tant als Mossos d’Esquadra com a la Unió de Pagesos.