Unes 70 persones degusten vins naturals de l’Empordà i el Roselló

2017-09-11 16:00

Un auditori ple va assistir el passat dijous 7 de setembre a la Cate de Figueres a la presentació de la revista Mirmanda, en la que el número 10/11 està dedicada al Vi Català. Mirmanda és una revista de cultura escrita majoritàriament en català (amb alguns articles en francès) que s'ocupa d'aspectes relacionats amb el món del pensament i la cultura en general feta a partir del nord de Catalunya (Catalunya del Nord, Empordà, Cerdanya, etc.). Estudia temes de filosofia, història, socials, història de l'art... fent de temes locals un element d'estudi universal. (Text de RACO.cat)

Seguidament a la presentació i en col·laboració amb Diòptria, es va projectar Fermentación Espotnánea, el documental del vi natural a Espanya dirigit per Clara Isamat. Forma part del projecte transmedia, basat en el llibre “Raíces del vino natural, un año de viña” (Sd. Edicions) escrit per ella mateixa. Fermentación Espontánea és el documental del vi natural en el que es parla de persones i de sentiments. Premi al millor treball documental 2016 en el festival Most de Vilafranca del Penedès.

Com a colofó de l’esdeveniment els organitzadors van proposar un joc de tast a cegues.

En una cartolina repartida entre el públic els participants al concurs havien de relacionar cada un dels 6 vins que van tastar a cegues amb una frase que els definia. La frase era proposada pel mateix elaborador.

El joc el va conduir la Clara Isamat, experta en cates compartides. El format era amè i dirigit a amateurs sense que necessitessin cap formació prèvia, i on l’únic requisit era ganes de passar-ho bé i ganes de provar noves propostes vinícoles.

Els premis que es van repartir van ser: 3 lots de vi dels cellers que estan a la mostra, productes de Vessana, fruita i verdura ecològica de temporada amb seu a Castelló d’Empúries, un llibre “Raíces del vino natural, un año de viña” i un menú degustació per a dues persones al restaurant Integral de Figueres.