Unes 10.000 persones fan degustacions de vins empordanesos a Girona

2015-06-01 10:30

La fira ‘Tocs de vi de l’Empordà’ celebrada aquest cap de setmana a la plaça Independència de Girona ha sumat unes 10.000 persones que han maridat els vins de la DO Empordà amb les tapes elaborades pels restaurants i bars de la de l'emblemàtica plaça gironina. Durant els tres dies, els assistents han consumit prop de 50.000 degustacions. Aquesta ha estat la tercera edició d'aquesta fira que ja s'ha convertit en referent dels esdeveniments enogastronòmics de les comarques de Girona.

Segons els resultats d’una enquesta elaborada pel Consell Regulador de la DO Empordà, un 45% dels assistents són de Girona ciutat, mentre que un altre 30% de públic prové d’altres localitats gironines. Destaca l’elevada assistència de visitants estrangers a la ciutat que representen un 15% del total. Finalment, el 10% restant corresponen a persones procedents de la demarcació de Barcelona. Dels resultats de l’enquesta també destaca el grau de fidelització de bona part del públic ja que el 40% assegura que ja havia assistit a la fira en edicions anteriors.

Aquest any i com a novetat també s’han programat tastos guiats gratuïts dels vins empordanesos a càrrec de la sommellier Laura Masramon. Les sessions han despertat un gran interès i s’han esgotat totes les places.