Una vintena d'entitats i partits a l'ofrena de la Diada a Figueres

2011-09-11 17:00

Figueres ha viscut aquest cap de setmana diferents actes per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Aquest diumenge 11 de setembre, representants dels partits polítics i de diferents entitats socials i culturals de la ciutat han realitzat la tradicional ofrena floral al monument als Drets dels Pobles, situat a l’avinguda Salvador Dalí. Un acte organitzat per Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Figueres.

Durant l’ofrena floral l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha recordat que el país viu una Diada Nacional marcada pel desengany, però al mateix temps ha volgut posar de manifest la confiança en les possibilitats de Catalunya. Vila ha recordat les paraules de l’expresident Jordi Pujol que, mesos enrere i davant les diferents sentències en contra de l’Estatut, obliguen al país a triar entre ser residuals o independents.

L’alcalde ha acabat la seva intervenció deixant un missatge de confiança en les possibilitats del país i fent una crida al compromís i a la responsabilitat cívica per superar aquest context de dificultat que viu Catalunya.

Conferència institucional
El primer dels actes institucionals per celebrar la diada va tenir lloc dissabte al vespre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb una conferència a càrrec de Jordi Montaña. El rector de la Universitat de Vic, i expert en màrqueting, va fer un repàs al valor de la marca Empordà i a la presència d’aquest arreu del país i del món. 

Els actes a l’entorn de la Diada acabaran aquest diumenge al vespre amb una audició de sardanes a la plaça de l’Ajuntament.