Una veïna del Culubret anota en una llibreta els prop de 150 talls de llum que ha patit a casa en els darrers 2 anys

2020-10-15 10:30

Una veïna del barri del Culubret de Figueres anota des del mes de novembre de l'any 2018 tots els talls de llum que ha patit al seu domicili i que, per extensió, també han afectat a altres vivendes de la zona. Només aquest mes d’octubre hi ha hagut 9 interrupcions, moltes d'elles d'una hora de durada o més. Sense anar més lluny, ahir dimecres es van quedar sense servei una hora al migdia i una altra al vespre. A la llibreta ja suma 143 incidències "i segur que en falten perquè el tall de llum no ens haurà enganxat a casa".

Els veïns del Culubret de Figueres reclamen solucions a Endesa des de fa anys. Aquests talls en el subministrament elèctric s'atribueixen, en moltes ocasions, a les plantacions clandestines de marihuana que hi ha en diversos habitatges. Les instal·lacions, punxant la línia elèctrica, provoquen sobrecàrregues que, fins i tot, s'han traduït en alguns incendis. El mes de gener de l'any 2019 es van manifestar pels carrers de Figueres. Es queden sense aire condicionat a l'estiu i passen fred molts dies d'hivern. També han hagut de llençar aliments o medicaments que necessiten refrigeració. Els dispositius que regularment realitzen Mossos i Guàrdia Urbana acompanyant els tècnics de la companyia elèctrica per a inspeccionar les instal·lacions i detectar fraus en les connexions no han servit per acabar amb un problema que fa més de 8 anys que dura.

Al llarg dels darrers anys l'Ajuntament de Figueres ha realitzat diverses reunions amb la direcció territorial d'Endesa i el Departament d'Interior de la Generalitat per exposar i abordar conjuntament aquest tema sense que s'hagi aconseguit acabar amb aquest malson que viuen al barri.