Una trentena d'advocats europeus es reuneixen a Figueres i Roses per establir unes bases legals comunes en violència de gènere

2013-05-15 15:30

Advocats de diferents països de la Unió Europea es reuniran els propers dies  16, 17 i 18 de maig a Figueres i a Roses per establir unes bases legals comunes en matèria de violència de gènere. Organitza les jornades el Col·legi d’Advocats de Figueres (ICAFI), que participa en el Programa Europeu Daphne III 'L’advocat de les dones víctimes de violència', juntament amb altres Col·legis d’Advocats catalans i també francesos, italians, romanesos i polonesos. 

La delegació europea, integrada per una trentena d’advocats, arribarà el proper dijous, 16 de maig, a Roses, on celebrarà la primera reunió de treball. L’endemà, divendres 17, es desplaçaran a Figueres on, després d’una recepció oficial a l’Ajuntament, prosseguiran les reunions de treball a la seu del Col·legi d’Advocats figuerenc.

Es tractaran temes com el cicle de la violència o la síndrome post traumàtica de la dona que ha estat víctima de la violència de gènere. Les Jornades finalitzaran a Roses el dissabte 18 de maig, quan es posaran sobre la taula les conclusions  de les reunions de treball. Les conclusions s’exposaran a la conferència de clausura del Programa Europeu Daphne, que se celebrarà a Nîmes els propers dies 6, 7 i 8 de juny. Posteriorment, aquestes conclusions s’exposaran al Parlament Europeu, amb l’objectiu d’establir una legislació comuna en tots els països de la UE en matèria de violència de gènere.