Una sentència obliga a retirar les polèmiques antenes del Poble Nou de Figueres

2014-01-29 08:30

La resolució de la sentència del contenciós administratiu interposat pels veïns del barri del Poble Nou de Figueres contra l’Ajuntament i la companyia Movistar és favorable als veïns i el jutge sentencia “el cessament de l’ús i posterior retirada de les antenes de telefonia mòbil”. Els veïns demanen a l’Ajuntament que d’una vegada per totes desencalli el tema i apliqui la llei complint el pla general i la sentència judicial.

El 22 de gener el Jutjat Contenciós Administratiu nº1 de Girona ha emès la sentència del contenciós administratiu interposat pels veïns del Barri del Poble Nou de Figueres contra l’Ajuntament de Figueres i la Companyia Movistar. El Contenciós va ser admès a tràmit el 24 d’octubre de 2012 i demanàvem 7 punts. Les principals demandes dels veïns eren el cessament de l’ús, la clausura i retirada de les antenes de telefonia mòbil del Barri del Poble Nou, ja que no compleixen amb la normativa de la ciutat. El jutge ha resolt favorablement els veïns i demana “el cessament de l’ús i posterior retirada de les antenes de telefonia mòbil instal.lades a l’edifici del carrer Balmes número 25”.

Davant d’aquesta sentència judicial els veïns demanen a l’Ajuntament "que no faci perdre més el temps i els diners als veïns i que d’una vegada per totes faci complir la llei (el Pla General i la Sentència Judicial) i retiri les antenes de telefonia que estan emetent de manera il.legal des de fa tres anys i mig (des del juliol de 2010) al barri del Poble Nou de Figueres".