Una ràtzia de pirates a Empuriabrava anima la proximitat del Terra de Trobadors

2015-09-02 19:00

Amb la idea d’integrar Empuriabrava en el XXV Festival Terra de Trobadors, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha recreat una ràtzia pirata.

Hem de recular fins els segle XII i imaginar-nos com la població autòctona desenvolupava el seu dia a dia. De sobte, aquesta quotidianitat canvia, quan un estol d’homes vinguts des del mar desembarquen a la platja. Aquest podria ser l’inici d’una novel·la d’ambientació històrica, però el cert és que tot això ha tingut lloc, aquest matí, a la Platja Petita d’Empuriabrava.

Amb aquesta acció s’ha volgut recrear el pillatge i la captura de dones per a convertir-les en esclaves, tal com succeïa en el segle XII. Aquesta aventura, ha finalitzat quan els Comtes d’Empúries, amb l’ajut dels seus cavallers, han foragitat els pirates i han salvat la població.

Per a realitzar aquesta activitat s’ha utilitzat el vaixell Sant Isidre, fondejat a Cadaqués. A l’escenificació hi han participat els grups Alma Cubrae, Cort Comtal, Serfs de la Gleva, Comissió de Reis, Senyors del Foc, Grup Cavallista de Castelló, Bugaderes, DespertaFerro, AcersTrempats i d’altres participants a títol particular.