Una noia detinguda en una operació antijihadista a Figueres

2015-03-13 10:00

Una noia d'orígen marroquí ha estat detinguda aquest divendres a Figueres en una operació antijihadista que s'ha fet a diferents poblacions. De matinada un nombrós grup de policies nacionals han entrat de matinada al segon segona del carrer Cresques Elies número 1 M al barri Juncària-Parc Bosc. Segons han relatat els veïns es tractaria d'una trentena de policies nacionals que han accedit a la vivenda on la noia vivia amb la seva família. Han comentat que es tractaria d'una jove d'uns divuit anys que feia set o vuit anys que havia arribat a Figueres.

Un altre jove d'orígen magribí que viu al mateix bloc de pisos ha explicat que la noia era estudiant d'alguna matèria relacionada amb medicina i que li estranyava molt que pogués estar vinculada amb cap mena de terrorisme. Atribuia la detenció a algun comentari que la noia podia haver publicat al seu perfil de Facebook. La detinguda ha estat traslladada a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda a Barcelona.

A Catalunya s'han produït un total de sis detencions a Piera, l'Hospitalet, Manlleu i Malgrat de Mar. Segons el Ministeri de l'Interior, els detinguts incitaven a cometre accions terroristes a l'Estat i seleccionaven candidats per combatre a Síria i a l'Irak a través dels seus contactes amb l'organització terrorista matriu.

Edifici del carrer Cresques Elies on s'ha produït la detenció