Una mostra del surrealisme empordanès arriba al Museu de l'Hermitage de Sant Petersburg a Rússia

2016-10-24 16:00

El conseller de Cultura, Santi Vila, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, participaran aquest proper divendres, dia 28, a la inauguració de l’exposició Surrealisme a Catalunya. Salvador Dalí i els artistes de l’Empordà que, al llarg de cinc mesos, fins al 5 de febrer de 2017, es podrà visitar al Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg. A partir del març de l’any vinent part d’aquesta mostra itinerarà al Museu del Tabac d’Andorra.

Aquesta serà la primera vegada que una mostra sobre aquesta temàtica es podrà veure al museu rus. L’exposició, coordinada des del Museu d’Art de Girona, està integrada per un total de 70 obres d'artistes com Salvador Dalí, Juan Núñez, Àngels Planells, Angeles Santos Torroella i Joan Massanet, la majoria procedents del Museu de l’Empordà de Figueres i de col·leccions privades. També compta amb obres procedents del Museu Cau Ferrat de Sitges i del Thyssen- Bornemisza de Madrid. El projecte té a més l’interès de projectar internacionalment l’art i el territori empordanès, alhora que establir vincles de futur amb el Museu de l’Hermitage per a treballar en projectes de cooperació cultural.

L’exposició donarà a conèixer en un dels museu més importants d’Europa a un seguit d’artistes catalans que van influenciar i treballar de manera paral·lela amb Salvador Dalí, i permetrà projectar més enllà de les nostres fronteres un territori que cal reivindicar com el bressol del surrealisme a Catalunya i Espanya.

"La terra" d'Angeles Santos Torroella propietat del Museu de l'Empordà