Una jornada al Consell Comarcal impulsa la comercialització dels paquets turístics

2013-04-17 19:00

El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, els ajuntaments de Figueres i Castelló d’Empúries i l’associació Empordà Turisme impulsen la creació i la comercialització de paquets turístics, a partir dels recursos i serveis existents al territori, com a nova estratègia empresarial per millorar la competitivitat de les empreses del sector turístic. 

Aquest objectiu es concreta a través del programa “Paquet turístic: el treball en xarxa és una oportunitat de negoci?”. El programa inclou una jornada sobre noves estratègies empresarials en l’àmbit del turisme, que s’ha celebrat aquest matí a la seu del Consell Comarcal amb una vuitantena d’assistents, i un workshop entre diferents agents i serveis turístics. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal, Joaquim Felip, ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat les actuacions desenvolupades en els darrers anys des de la institució comarcal per impulsar el sector i que passen per la creació de l’associació Empordà Turisme, l’impuls de la marca Empordà i de la Marca de Garantia Productes de l’Empordà i la promoció de la xarxa de senders Itinerànnia. 

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer, ha contextualitzat el moment turístic actual. Després de recordar que “en època de crisi és difícil fer negocis, però també és el moment de les grans oportunitats. Hi ha molts negocis que apareixen en moments de recessió i que triomfen”, ha remarcat que cal fer una aposta pels nous models empresarials que passen, entre altres coses, per l’ecologia, la proximitat, la solidaritat, la sostenibilitat i la qualitat de vida. 

Roquer també s'ha referit a la necessitat de promoure nous models empresarials en els quals l’acció conjunta, la suma d’esforços o la cooperació, són primordials. En aquest sentit va destacar que la creació de paquets turístics era una gran aposta per a la comarca. Va acabar la seva intervenció indicant que “Catalunya té un conjunt de recursos que són la base per a la creació de projectes empresarials innovadors i competitius en el mercat” que en el cas turístic, i centrant-se en l’Alt Empordà, passen “per ser competitius amb una oferta basada en el valor afegit i a uns preus raonables. La venda de paquets turístics és una bona fórmula”.

La jornada ha seguit amb tres ponències: “Marc jurídic de la comercialització de producte turístic”, a càrrec de Joan Domènec Abad, subdirector general d’Ordenació Turística; “Una experiència empresarial en la creació i comercialització de producte turístic”, presentada per Jaume León, director general de l’empresa Tu i Lleida i “El rol de les oficines de turisme en la dinamització empresarial del territori”, desenvolupada per Philippe Verdoodt, responsable de l’oficina de turisme de Llançà. 

Com a complement de la jornada d’avui, es muntarà un workshop que tindrà lloc el dijous 25 d’abril a l’oficina de turisme d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries, amb l’organització d’unes taules de treball per crear paquets turístics. En aquest sentit es farà una trobada entre les empreses i entitats d’activitats turístiques (esportives, museus, centres culturals, parcs, guies, cellers, allotjaments i restaurants) i els empresaris del sector.