Una gran cirera de Ministral llueix a Llers

2017-06-05 10:00

Una cirera enorme de metall decora una de la sortida de Llers en direcció a Terrades. És una obra de l'artista local Josep Ministral i vol ser un homenatge a un dels fruits que conreen els pagesos del municipi. Molts veïns es van concentrar dissabte al vespre per a participar en la inauguració del monument i seguir les actuacions dels Cantaires de Llers i dels GraLLERS. 

Precisament diumenge vinent se celebra a Llers la Fira de la Cirera, que arriba a la 23ena edició. El president de l'associació Amics de Llers, Cultura i Esbarjo, Joan Sagué, va recordar que la fira es fa cada any gràcies a la col·laboració de moltes persones i va felicitar-se per la inauguració de l'escultura. "Feia molts anys que en Sagué m'ho havia demanat -va admetre l'alcalde, Carles Fortiana-, però amb la crisi no ha estat possible fins ara". Ministral mateix es va mostrar sorprès del resultat i de la impressió que causa la cirera: "La disfrutaré i m'agradaria que tothom ho fes també", va dir. L'artista és autor del mural que decora l'absis de l'església de Llers i també de l'escultura dedicada al poeta Carles Fages de Climent, en un plaça del municipi. 

Ministral va recordar que la cirera gegant és una feina d'equip en què hi han participat els llersencs Xavier Teixidor, arquitecte; Carles Falgàs, ferrer; i Joan Sunyer, pintor. Està previst que una altra rotonda de Llers homenatgi les bruixes -l'altre element distintiu del poble empordanès- amb un disseny del desaparegut artista figuerenc Pelayo Martínez. Un altre artista instal·lat al municipi, Ricard Anson, també està treballant en una escultura en forma de bruixa que decorarà la part antiga de Llers.