Una fotografia del Castell de Sant Ferran d'Albert Sarola entre les 12 millors del Wiki Love Monuments

2011-12-14 20:00

El passat 7 de desembre es van anunciar el guanyadors europeus de Wiki Loves Monuments 2011. En la seva organització hi han participat 18 països, aconseguint presentar al concurs un total de 172.264 fotografies. Es van seleccionar 170 imatges per a la fase final europea i, d’aquestes el jurat ha seleccionat 12 fotografies guanyadores.

Entre les imatges guardonades destaquem la onzena posició europea – i primera posició nacional - d’Albert Sarola Juanola, fotògraf besaluenc resident a la capital de l’Alt Empordà, amb una instantània de les cavalleries del Castell de Sant Ferran de Figueres. El jurat n’ha comentat "la composició i il·—luminació que realcen els trets arquitectònics creant un ambient teatral". La primera posició ha estat per Mihai Petre per la seva fotografia del monestir de Chiajna situat als afores de Bucarest.

Es realitzarà una exposició promocional itinerant pels diferents països participants i s’editarà un calendari commemoratiu amb les 12 imatges guanyadores, el qual es distribuirà per diferents entitats turístiques europees. Falta confirmar la data i el lloc de la cerimònia de l’entrega de premis, però s’està estudiant celebrar-ho el gener del pròxim any en un acte al parlament europeu de Brussel—les.