Una exposició sobre l'escriptor Jaume Ministral a Maçanet de Cabrenys

2014-07-29 10:30

Maçanet de Cabrenys és el segon municipi de la demarcació de Girona que acull l’exposició que homenatja la figura del polièdric escriptor gironí Jaume Ministral i Masià. Aquesta mostra, anomenada “Magistral Ministral” es va poder veure a la Casa de Cultura de Girona a la tardor de l’any passat i ara, i durant tot el mes d’agost, s’exhibeix a l’oficina de Turisme de Maçanet de Cabrenys, població a on l’escriptor hi va estar molt vinculat. 

L’exposició, que coincideix amb el centenari del seu naixement,  es va inaugurar aquest divendres 25 de juliol en un acte, en què es va omplir la sala, i en el que hi varen intervenir: l’alcalde, Lluís Carbó; el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà; Joan Manuel Soldevilla que és el comissari de l’exposició i que va pronunciar una conferència sobre l’homenatjat; l’escriptor Carlos Rojas, que també està vinculat a Maçanet; i la filla de Ministral, Teresa Ministral. 

Jaume Ministral i Masià (Girona, 1914- Barcelona, 1982) té una posició de privilegi en la cultura gironina i catalana de la segona meitat del segle XX. Mestre de formació i professió, va desenvolupar una intensa activitat com a escriptor en llengua catalana i castellana que el va dur a moure’s en camps expressius múltiples, des de la novel·la de gènere -juvenil, de ciència ficció, d’aventures i policíaca- fins a una narrativa tan personal com inclassificable. A més, va ser un veritable precursor de la figura de l’escriptor que es mou per diversos mitjans al ser autor de teatre, guionista radiofònic i pioner de la televisió en català.