Una exposició sobre l'autocompostatge al Consell Comarcal

2012-04-05 10:00

Aquesta setmana s’ha instal·lat una nova exposició al vestíbul del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Es tracta de la mostra itinerant "Experiències d’autocompostatge a Catalunya", que cedeix l’Agència de Residus de Catalunya i que ja s’ha presentat per alguns municipis de la comarca.

Aquesta exposició, que es pot visitar fins el 13 d'abril, s’ha promogut  arran del servei d'implantació i seguiment de compostatge casolà que s’ofereix des del Consell Comarcal. Durant el pròxim mes de maig aquest servei s’implanta a la ciutat de Figueres, amb més de 50 nous usuaris. Actualment, a tot l’Alt Empordà, ja són més de 800 els compostadors instal·lats, a la majoria dels quals també es realitza el seguiment anual des de l’àrea de Medi Ambient d’aquesta institució. 

El Consell porta a terme des de fa més de tres anys aquesta actuació en tots aquells municipis que hi tinguin interès. En aquest sentit, l’any 2010 es va aprovar el conveni marc de col·laboració i seguiment del servei, que s’ha tramès als ajuntaments interessats per tal que facin els tràmits pertinents. Actualment hi ha una trentena de municipis de l’Alt Empordà que apliquen el compostatge, sigui a nivell casolà o comunitari.