Una desena de tastos singulars de vins DO Empordà a la Mostra del Vi

2016-09-06 12:00

El Consell Regulador de la DO Empordà ha programat una desena de tastos singulars durant la 32ª Mostra del Vi de l'Empordà, que té lloc del 8 a l'11 de setembre a Figueres. El germans Jordà, del restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries (amb una estrella Michelin), obriran la programació dijous a la tarda amb el 'Tast de vins DO Empordà Prèmium', una selecció personal de vins empordanesos de gran nivell, tots ells monovarietals i elaborats amb varietats auctòtones.

Una de les propostes destacades de la programació és el maridatge de vins DO Empordà amb flors silvestres a càrrec d'Evarist March, botànic de Naturalwalks i del Celler de Can Roca, i del sommelier Carles Aymerich. També destaca l'original tast titulat 'El combat de la Tramuntana' amb Patricia De Golferichs, en el què es tastaran a cegues quatre vins DO Empordà amb presència dels seus elaboradors. Tast de vins d'estiu de l'Empordà; tast de vins a cegues de varietats blanques o negres; tast de vins guardonats amb els Premis Vinari o tast de vins amb nom de vinya' són altres de les propostes de la programació que seran conduïdes per sommeliers i divulgadors del vi com Laura Masramon, Àngel Garcia Petit o Joan Benejam.

Els tastos se celebraran a l'Espai DO Empordà (Sala B), a la Rambla de Figueres, a les tardes. Tots els tastos tenen un preu de 9 euros i les inscripcions s'han de realitzar a la web de la DO Empordà.