Una desena de projectes resultats del curs "Emprendre en femení" del Consell COmarcal

2011-09-09 14:00

El projecte Emprendre en Femení, desenvolupat al llarg d’aquest estiu per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal amb l’objectiu de fomentar la creació d’empreses per part de dones emprenedores, s’acaba de clausurar amb un balanç altament positiu tant per als organitzadors com per a les persones participants. En total es van presentar una desena de projectes que en molts casos s’intentaran desenvolupar en el futur.

En el projecte hi ha col•laborat les emprenedores altempordaneses Maria Valls, de l’empresa Brand BC, i Teresa Cumbriu, de Germans Cumbriu, que han aportat i compartit la seva experiència professional i empresarial. També hi han col•laborat Tax Economistes i Advocats, de Figueres, en aquest cas amb l’objectiu d’orientar a les emprenedores en els aspectes laborals i fiscals, i de Catalunya Caixa, amb l’objectiu de donar a conèixer la visió de les entitats financeres i la importància del perfil de l’emprenedora i del seu projecte.

L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat donar suport a les dones que volen crear una empresa perquè reflexionin sobre les motivacions que les han portat a crear l’empresa, valorin el context empresarial en el que es situaran, descobreixin les seves capacitats emprenedores, tinguin una visió àmplia dels factors que intervindran en la creació de la seva empresa i valorin la seva viabilitat. El projecte va tenir una durada de 60 hores i s’han treballat les competències emprenedores, el mercat i els aspectes econòmico-financers del projecte.

Les dones participants han plantejat els següents projectes: estudi de disseny gràfic industrial, utilitari en concepte de reciclatge, confecció i venda de davantals, botiga en línia, quiromassatge, creació i venda d’una marca de roba pròpia, disseny de pàgines web, turisme rural, botiga de roba de talles grans, empresa de serveis educatius i centre d’educació infantil.