Una desena d'activitats a la Rambla de Figueres per a la gran Festa Solidària durant la Biciatló Sense Fronteres del 22 de juny

2014-04-29 19:30

L’epicentre de la primera edició de la Biciatló Sense Fronteres del 22 de juny estarà localitzat a la Rambla de Figueres, on se celebrarà una gran festa al voltant de dos eixos com la bicicleta i la solidaritat. Una desena d’activitats per a tots els públics es duran a terme entre les 10 del matí les 3 del migdia. La intenció és que tant els participants de la pedalada com els curiosos i visitants puguin gaudir d’aquest esdeveniment lúdic, esportiu i cultural al centre de la capital de l’Alt Empordà. Les activitats previstes són un espai de BMX (salts amb bici per rampes) amb espectaculars demostracions de pilotatge i cursos d'iniciació per aquells que vulguin fer els primers trucs en aquesta disciplina. Un circuit de push bike (bicicletes sense pedals), permetrà als més menuts divertir-se i aprendre les primeres nocions d’quilibri, en la mesura de les seves possibilitats. Una escola d'educació vial en bicicleta explicarà tot allò que hem de saber per circular amb la nostra bici per la via pública. Una zona test de Bicicletes Adaptades, on poder provar vehicles dissenyats per a persones discapacitades: tàndem per a  cecs, tricicles, bicicletes amb moviment a les mans, etc., demostrant el caràcter transformador i integrador de la bicicleta. Un Circuit d'habilitats permetrà a tothom posar a prova les seves capacitats de conducció en diferents terrenys. Un espectacular circuit de Looping Bike, permetrà als més agosarats circular en bici dins d’una gran sínia giratòria. 

També hi haurà un espai solidari dedicat a  diferents ONGS que utilitzen la bici com element de solidaritat, com és el cas de la Fundació Vicente Ferrer, permetrà descobrir la tasca desinteressada d’aquest col·lectius. Una Escola de Trial ensenyarà a fer les primeres passes en aquest esport. Un espai d’Animació infantil mantindrà els menuts entretinguts durant tot el matí. 

Bicicletes Sense Fronteres farà una de les seves entregues de bicicletes a persones sense recursos perquè puguin anar a escola o a treballar. Un taller ensenyarà la tasca de Bicicletes Sense Fronteres, on es reparen bicicletes en desús per poder lliurar-les a persones en risc d’exclusió social. També es realitzarà una demostració d’altres funcions que té la bicicleta a països del tercer món; com ara, per extracció d'aigua d'un pou, com a generador d'electricitat o reconvertides a electrodomèstics diversos.

Cal recordar que la Primera edició de la Biciatló Sense Fronteres és, per sobre de tot, un acte solidari en format de pedalada. Per formalitzar les inscripcions cal fer-ho a través del web www.biciathlonsinfronteras.org. La raó d’aquesta primera Biciatló Sense  Fronteres és aconseguir fons per apadrinar bicicletes que són lliurades a persones amb risc d’exclusió social en alguns dels projectes que habitualment treballa Bicicletas Sin Fronteras. En el que portem d’any, s’ha fet entrega de 600 bicicletes, o lo que és el mateix 600 somriures. Les  seves  bicicletes han arribat a llocs com India, Hondures o el Marroc, però també a prop de casa, a ciutats  com Girona, Barcelona o Pamplona.
Bicicletas Sin Fronteras, nascuda a Masarac l’any 2012, recull bicicletes en desús que repara i pinta amb el seu característic color groc per distribuir-les posteriorment entre persones sense recursos. La tasca de posada a punt de les bicicletes és duta a terme al seu centre gironí per persones amb risc d'exclusió social, de manera que també es generen llocs de feina.