Una consulta popular a Viladamat decideix amb una amplia majoria no requalificar la zona industrial sud

2012-06-04 08:00

La consulta popular sobre la requalificació de la zona industrial sector sud de Viladamat ha estat de 108 vots favorables al No, un 82 % dels vots totals, i 21 vots afirmatius que són un 16% dels vots totals. També hi ha hagut 2 vots nuls i 1 vot blanc. La participació total ha estat de 132 persones que representen prop d’un 35% del padró municipal. 

L’Ajuntament de Viladamat, governat per la CUP, ha destacat que "les consultes populars són una eina absolutament democràtica i legal, i que es poden utilitzar a l’hora de redactar un POUM. Les consultes populars són un recurs vàlid dins del procés de participació ciutadana i per tant no cal demanar cap tipus d’autorització per poder-les realitzar". 

Des de l’Ajuntament de Viladamat s'ha valorat "molt positivament l’alt grau de participació que ha tingut la consulta, tot i els impediments que alguns hi han volgut posar. Aquest alt grau de participació prop d’un 35% , ens ensenya que donar la veu al poble, encara que alguns no els hi agradi, és la màxima expressió de la democràcia i al mateix temps ens demostra que una altra manera de fer política és possible".