Una conferència dedicada a la batalla de Muret obrirà el Terra de Trobadors

2013-09-04 12:00

L’Àrea de Patrimoni Històric i la Secció Francesc Eiximenis de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC) de la Universitat de Girona coorganitzen per tretzè any consecutiu el Cicle de Conferències “Miquel Pujol Canelles”, un dels actes culturals més importants del festival i inclòs enguany en el projecte cultural transfronterer TERTROB que compta amb el suport FEDER de la Unió Europea.

El dijous 5 de setembre de 2013 a les 18h a la capella de Santa Clara, tindrà lloc l’acte inaugural del XXIII Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries amb la conferència titulada “Entorn de la batalla de Muret (1213): els trobadors contra la creuada albigesa” a càrrec del Dr. Martí Aurell, professor de la Universitat de Poitiers i reconegut medievalista en l’àmbit acadèmic universitari europeu.

Martí Aurell és Doctor en Història per la Universitat de Provence i catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Poitiers, membre del Centre d’Estudis Superiors de Civilització Medieval (CESCM) i membre de l’Institut Universitari de França, i és especialista en la dinastia dels Plantagenets i en la relació entre poder i religió, entre altres, així com també en la relació entre política i la poesia dels trobadors, aspecte que tractarà precisament en la conferència inaugural del festival.

Tot seguit tindrà lloc la presentació del número 12 de la revista “Mot so razo" a càrrec de la Dra. Miriam Cabré, professora de la Universitat de Girona. Els estudiants universitaris que assisteixin al Cicle de Conferències del festival tindran dret a rebre ½ crèdit de lliure elecció equivalent a 80 hores lectives per part de la Universitat de Girona. Es pot inscriure’s al Cicle de Conferències “Miquel Pujol Canelles” al web del festival (www.terradetrobadors.cat), al formulari corresponent, o bé al telèfon 972 25 08 59.