El fotògraf rosinc Jordi Velasco en estat crític en un accident d'avioneta que ha caigut al mar

2012-05-09 14:30

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT) a causa d’un accident d’una avioneta que ha caigut al mar a prop de la costa de Roses poc abans de la una del migdia.

Segons informació inicial el número d’ocupants de l’avioneta era de 2 persones, però posteriorment el Sistema d'Emergències Mèdiques SEM informa que hi ha 12 persones afectades (10 de les quals anaven en una embarcació que estaven filmant des de l’avioneta). Un dels ocupants de l’avioneta ha estat rescatat en estat crític, es tracta del fotògraf rosinc Jordi Velasco habitual col·laborador del Setmanari Empordà i Diari de Girona que ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, l'altre n'ha sortit il·lès.

El SEM ha desplaçat 4 ambulàncies, 1 helicòpter, 2 metges i ha activat un equip de psicòlegs per atendre als ocupants de l'embarcació afectats amb crisi d’angoixa.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una dotació del parc de Bombers de Roses, que ha arribat fins a l’aeronau en una embarcació. Els Mossos d’Esquadra treballen amb cinc dotacions de Seguretat Ciutadana i altres dotacions d'Investigació. En la resolució de l’emergència també treballa la Policia Local de Roses. En aquests moments, l’avioneta ha estat remolcada fins a terra.