Una arrossada a Bàscara el dia 1 per ironitzar sobre la primera data de la fi del pas de camions pel poble

2013-03-27 19:00

La Plataforma Prou Camions N-II programa amb ironia un nou acte reivindicaatiu per celebrar "l'últim dia que passen camions per la N-II" Ho faran el dilluns 1 d'abril la data que, en un principi, es va dir que seria la darrera en la que circularien camions per la N-II. Ara s'ha conegut que la data definitiva serà el 19 d'abril tal com ha confirmat el conseller de Territori Santi Vila.

A Bàscara s'agafen el ball de dates amb desconfiança i mantenen les seves protestes cada dia matí i tarda tallant la carretera al seu pas pel poble. El dilluns 1 d'abril han organitzat una gran arrossada popular que han batejat com l'arrossada dels Sants Innocents conscients que l'endemà no deixaran de passar camions pel poble i hauran d'esperar unes setmanes més. La pluja d'aquest dilluns obliga a traslladar aquest acte al bar del pavelló.

A més de l'arrossada que es farà al migdia (13:30h) anuncien que de 9 a 10 pintaran un pas de vianants. Els nens i nenes del municipi seran els protagonistes d'aquesta acció per reclamar la prioritat dels passos dels vianants a la carretera N-II i la disminució de perillositat de la via. 

D'altra banda veïns d'una altra població amb un alt índex d'accidentalitat per on passa la N-II, Pont de Molins, han contactat amb la Plataforma i ja s'han sumat a la causa. Aquest municipi ja ha signat la sol·licitud per tallar la carrettera a partir dels dia 15 i estan preparant altres mobilitzacions.