Una alumna del Muntaner guanya el Concurs d'Oratòria

2015-05-11 13:00

L’alumna de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, Olma Giró, ha estat la guanyadora del I Concurs d’Oratòria Juvenil de l’Alt Empordà que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Vilajuïga, organitzat per l’Espai Armengol i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, del Departament d’Ensenyament. La iniciativa, que tindrà continuïtat, té per objectiu conscienciar i promoure entre l'alumnat i les seves famílies la necessitat de millorar l’expressió oral i la importància creixent de saber-se expressar en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant els recursos argumentatius i retòrics adients.

Al concurs van participar 25 alumnes de tots els instituts de la comarca de l’Alt Empordà que havien estat seleccionats durant els darrers mesos entre els prop de 1.000 alumnes de 4t d’ESO de la comarca que hi han participat. Els 25 nois i noies, d’entre 15 i 16 anys, van disputar una semifinal en la que van haver d’elaborar i exposar un discurs de 3 minuts sobre un d’aquests temes: ‘Què t’agradria que s’inventés?’ o ‘Quin moment històric t’hauria agradat viure?’ Dels 25 semifinalistes, el jurat va escollir-ne els 5 millors que van disputar la final.

Després d’una molt ajustada decisió, el jurat va resoldre que l’alumna Olma Giró va ser la millor oradora d’aquesta primera edició del concurs. La segona posició va ser per Marçal Garcia Boris, de l’Institut Deulofeu, de Figueres, mentre que el tercer lloc va ser per Sara Escudero, de l’Institut de la Jonquera. En quart lloc es va classificar Marina Ballart, de l’Institut Olivar Gran de Figueres, i la cinquena posició va ser per Paula Caball, de l’Institut de Castelló d’Empúries.

D'esquerra a dreta, Marçal Garcia Boris, Olma Giró, Carles Prats i Sara Escudero