Un terratrèmol de 4.1 al Golf de Roses desperta mitja comarca

2015-10-29 06:30

A la 1:37 de la matinada s'ha produït un moviment sísmic al mar al Golf de Roses, a uns 6 quilòmetres de fondària i de magnitud 4.1. S'ha notat a bona part de la comarca de l'Alt Empordà i, fins i tot a Perpinyà o a algunes poblacions barcelonines. L'Institut Geogràfic Nacional l'ha situat a 42.1769 de latitud i 3.1635 de longitud, a prop de l'Escala que és un dels punts on s'ha percebut amb més força.

El terratrèmol ha despertat a molta gent de la comarca que ràpidament ha manifestat el seu ensurt a les xarxes socials. Així Robert Carmona, des de l'Escala, deia "el terratremol s'ha fet sentir fort a l'Escala. Estic ben desvetllat". Marta Martí, també des de l'Escala, ha escrit "ha tremolat tota la casa, feia molta por!" Des de Cadaqués Cisco Acon ens ha explicat "el primer molt molt fort! I seguit, n'he sentit quatre repeticions, cada 5 minuts, suaus...fins les 2h, a les 3h una altre suau, i 5:34h també suau". Des de Figueres, Sílvia Martí ha dit "m'ha despertat el terratrèmol. Han estat uns segons, in crescendo, i al final un gran tremolor". Carla Baguer ha explicat "sóc de l'Armentera i també s'ha notat i molt, i els gossos bordant moltíssim. "Forta tremolor a Borrassà" relata Assumpció Cullell i "a Llers també ha tremolat" comentava Jordi Meli.

Segons l'Institut Geogràfic Nacional el sisme ha tingut diferents rèpliques menys importants. Una poc abans de les 2 d'1.7 i pocs minuts després d'1.5. Encara a les 5.34 se n'ha produït una altra també d'1.5.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya l'ha qualificat com "amplament percebut i sense danys". Les dades registrades per aquest institut (3.9) són lleugerament inferiors a les del de l'Estat.

Fa exactament un mes, el 28 de setembre, es va registrar un sisme de magnitud 3 a l’escala de Richter davant de Roses.