Un sisme superficial de magnitud 3 fa tremolar la costa empordanesa

2015-09-28 15:30

Protecció Civil de la Generalitat ha estat alertada per part de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) d’un sisme, a les 14.15 hores, de magnitud 3 a l’escala de Richter, entre Roses i Cadaquès a la costa de l’Alt Empordà.
 
El sisme, que ha estat molt superficial i del que no es té constància que hagi causat danys ha estat percebut a diversos municipis costaners de l’Alt Empordà.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut una quinzena de trucades relacionades amb aquest sisme. Les trucades s’han fet des dels municipis del Port de la Selva, Roses, Cadaqués, Llançà, Colera i Palau-saverdera.

El Centre d'Emergències de Catalunya CECAT s’ha posat en contacte amb els centres receptors d’alarmes dels municipis anteriors on, d’acord a les primeres informacions de l’ICGC, es podria haver percebut el sisme, per descartar danys i comprovar si efectivament havia estat percebut.

Alguns veïns han explicat que han sentit com una mena d'explosió i han notat com tremolaven els vidres i alguns elements dels seus habitatges. D'altres han penjat fotografies a les xarxes socials demostrant que el sisme havia produït algunes esquerdes a les seves caqses.

Si algun ciutadà ha notat el sisme, pot comunicar-ho a l’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) omplint el Qüestionari macrosísmic individual que trobarà al web.