Un projecte sobre la Societat Coral Erato guanya la 12a edició de la Beca de Recerca Ciutat de Figueres

2011-12-16 14:00

El projecte d’investigació La Societat Coral Erato, 1862-2012, presentat per Marciano Cárdaba Carrascal, Anna Costal Fornells, Alfons Gumbau Masó, Erika Serna Coba, Anna Teixidor Colomer i Albert Testart Guri, ha obtingut la 12a edició de la Beca de Recerca Ciutat de Figueres.

El treball guanyador és un projecte de recerca històrica i artística a l’entorn d’aquesta entitat figuerenca, d’un profund arrelament en la societat civil des del moment de la seva fundació el 1862, fa pràcticament un segle i mig. L’objectiu del treball és oferir una visió de la complexitat del paper i la dimensió que l’entitat ha tingut en el procés de configuració de la Figueres contemporània a través d’un estudi que hi vol aprofundir des de diferents perspectives, de forma global.

El jurat d’aquesta 12a edició ha valorat “l’equip interdisciplinari que hi ha darrere del projecte guanyador, imprescindible per dur a terme una recerca històrica i artística tan àmplia cronològicament i amb la diversitat temàtica que proposa”. Així mateix, el jurat ha destacat “l’esforç i la qualitat de les diferents propostes presentades”.

L’Ajuntament convoca anualment la Beca de Recerca, que té una dotació de 7.500 euros, amb l´objectiu de fomentar la recerca en els camps social i científic en l’àmbit de Figueres.