Un mosso d’esquadra assisteix una dona que patia una aturada cardíaca i aconsegueix salvar-li la vida a l'AP-7 a la Jonquera

2014-01-28 10:30

Segons s'ha informat avui dimarts un mosso d’esquadra va assistir una dona i va salvar-li la vida a l'AP-7 a la Jonquera.

Els fets van succeir pels voltants de dos quarts de tres de la tarda del 20 de gener, quan un agent del cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat, destinat a la Regió Policial de Girona, es trobava treballant amb un vehicle de paisà a l’àrea de servei de Porta Catalana, al punt quilomètric 6,5 de l’AP-7, al terme municipi de La Jonquera. 

L’agent va observar com un home que es trobava al costat del seu vehicle, amb plaques alemanyes, sol·licitava ajuda perquè la seva dona no es trobava bé.

El mosso, que es va identificar com a policia, va poder veure com la dona, d’edat avançada, estava seminconscient al seient davanter del cotxe en què viatjaven. Immediatament va activar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de la sala regional de coordinació operativa.

Mentre esperava l’arribada dels serveis mèdics, l’agent li va practicar uns primers auxilis per recuperar-li la consciència. La va estirar al seient del cotxe, la va abrigar perquè tenia fred, va comprovar que no tingués les vies respiratòries obstruïdes, li va mullar els llavis amb aigua i la feia tossir per afavorir el pas de l’oxigen als pulmons.

Durant l’assistència l’agent va procurar tranquil·litzar la dona. Seguidament es va informar de l’edat que tenia i de les possibles patologies conegudes per poder alertar els serveis mèdics a la seva arribada i guanyar temps.

Quan va arribar el SEM, els metges la van estabilitzar per traslladar-la amb l’helicòpter medicalitzat fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on es recupera favorablement.