Un incendi que podria ser causat per un petard crema 1,8 hectàrees de matolls a Portlligat

2013-06-30 18:00

Els Bombers de la Generalitat, han rebut aquest diumenge a dos quarts de dues, l’avís de foc entre la cala Calders i la cala Portlligat de Cadaqués. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat tres mitjans aeris i una dotzena de dotacions terrestres. L’incendi, que ha afectat una superfície aproximada de 1,5 hectàrees, ha cremat matollar i camps abandonats d’oliveres a la Riba de Portlligat. 

El foc està controlat des de les 15.40 hores i, a hores d’ara, resten treballant-hi vuit vehicles de Bombers. Les tasques d’extinció se centren en acabar de remullar tota la zona per evitar revifalles, sobretot a les soques d’olivera que han cremat. Malgrat l’existència d’habitatges a la zona, no ha calgut realitzar cap evacuació preventiva. Així mateix, tampoc no hi hagut ferits com a conseqüència del foc. 

Les causes de l’incendi encara no estan determinades, però la hipòtesi més probable és el llançament d’un petard. Serà el Cos d’Agents Rurals qui en determinarà les causes exactes de l’orígen del foc un cop enllestida la investigació. S'ha detingut un jove que podria ser la persona que ha llençat el petard.

Foto: @bomberscat