Un incendi entre Ventalló i Vilopriu crema unes 50 hectàrees

2021-07-25 09:00

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 08.00 del matí d’avui diumenge 25 de juliol, l’incendi que es va produir ahir a les 17.30 hores a Ventalló i que també ha afectat el municipi de Vilopriu (Baix Empordà). 

El foc, hauria començat en una zona forestal propera al quilòmetre 0,8 de la carretera GI-624, va mobilitzar ahir dissabte 38 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris que carregaven aigua a la zona del golf de Roses.

Durant la nit, hi ha treballat una vintena de vehicles d’aigua i en aquesta segona fase d’estabilització hi treballaran, durant tot el dia d’avui, cap a 10 dotacions d’aigua i 5 de comandament, amb ajut de mitjans aeris. Les tasques d’extinció de la nit han estat intenses i destinades a què, en arribar el matí i l’ascens de les temperatures, i davant la previsió de que es mantingui la tramuntana que bufa al territori, el perímetre estigués envoltat d’aigua i, els punts calents, sufocats al màxim. L’incendi ha afectat una cinquantena d’hectàrees de terreny agrícola i forestal.