Un incendi entre Llançà i el Port de la Selva mobilitza 57 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris

2021-07-16 15:30

A les 13.25 hores els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi forestal a Llançà. El foc, topogràfic i empès per la tramuntana, hauria començat per la zona de la urbanització Cau del Llop.

El flanc dret, s’ha obert a contravent i avançaria en direcció el coll del Perer, zona on els mitjans aeris estan fent descàrregues per evitar que el foc el sobrepassi i tingui accés a tota la serra.

El flanc esquerre propaga cap a la vall de Santa Creu on topogràficament ho té tot a favor per avançar. En aquest flanc esquerra es troba la urbanització el Beleser que s’ha demanat, preventivament, que s’evacuï. Segons informa Mossos d’Esquadra també s’han desallotjat les urbanitzacions Santa Isabel i Vall de Santa Creu. No es descarta que pugui haver més desallotjaments preventius. L’ajuntament ha posat a disposició de les persones desallotjades el pavelló de Llançà

Les primeres valoracions dels Agents Rurals indiquen que el foc hauria afectat, de moment, unes 50 hectàrees de vegetació.

Segons informa el Servei Català de Trànsit la carretera Gi-612 està tallada a Port de la Selva.

Per a l’incendi s’han activat 57 dotacions terrestres, entre camions d’aigua, vehicles de comandament i coordinació i unitats dels GRAF (Grup d’Actuacions Especials) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb la unitat sanitaritzada i 13 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders, 6 avions de vigilància i atac i dos helicòpters de comandament)

També s’hi han desplaçat 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra que amb el suport de la Polica Local estan efectuant els desallotjaments preventius. Activats 2 tècnics de Protecció Civil, efectius dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local i ambulàncies de SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.