Un incendi de vegetació a Peralada talla la N-260 i afecta el trànsit ferroviari

2022-02-01 08:00

 Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 01.24h en un incendi de vegetació a Peralada. L’incendi hauria començat en una zona a tocar del quilòmetre 43,5 de la carretera C-252 i afecta bosc de ribera a totes dues bandes de la Muga i camps del voltant. Està estabilitzat des de les 04.26h. En aquests moments hi treballen 24 dotacions terrestres.

A la zona bufa tramuntana, cosa que dificulta els treballs d’extinció, ja que hi ha moltes guspires que poden generar diversos focus secundaris. Se n’han trobat fins i tot a 500 metres de distància del front de foc principal. Això dificulta les tasques d’extinció, ja que obliga a dispersar els efectius de Bombers i a disposar-ne de nous cada cop que es detecta un nou focus. Un d’ells ja ha afectat un femer; un altre ha arribat a una zona de xiprers, que també està afectada pel foc. Es té constància d’un intoxicat per inhalació de fum. Es tracta del propietari d’un mas de la zona. 

Els Bombers de la Generalitat han demanat a Mossos d’Esquadra que tallin el trànsit de la carretera N-260 a la zona. També s’ha sol·licitat a Adif el tall del subministrament elèctric de la catenària, cosa que afectarà el trànsit ferroviari entre Figueres i Vilajuïga.