Un incendi crema més de 12 hectàrees de vegetació a Llançà

2016-05-01 16:30

A les 13.14 hores d’aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi de vegetació que afectava una zona forestal al costat de la via del tren, a prop de l’estació de Llança, a la zona de la Bassa d’en Joanets.

Fins al lloc s’han desplaçat 25 dotacions terrestres ja que els mitjans aeris no han pogut treballar a causa de la forta tramuntana que bufa a la zona. Els Bombers han prioritzat la zona del cap, més propera a la via de tren, per evitar que el foc la saltés i avancés en direcció el nucli urbà. Com a mesura preventiva els Mossos d’Esquadra han desallotjat la gent que es trobava a la zona de camps, horts i barraques. Cap persona ha resultat ferida.

També s’ha interromput el trànsit ferroviari i s’ha tallat l’electricitat de la catenària per facilitar les tasques d’extinció dels efectius que treballen a la zona. En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril, Ferrocat, per la tallada de la línia R11 entre Sant Miquel de Fluvià i Portbou.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de Protecció Civil.

A les 20.14 hores d’aquest vespre, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi. Les dotacions s’aniran retirant del lloc i al llarg de la nit està previst que es mantingui un dispositiu de tres vehicles a la zona, on encara bufa tramuntana, per fer tasques d’inspecció i remullar punts calents. Cal recordar que a les 18.23 hores ja s’havia donat el foc per estabilitzat.

Segons les darreres dades del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat 12’5 hectàrees de vegetació, de les quals 12 són forestals i 0’5 agrícoles.

Fotos: @bomberscat