Un home d'uns 60 anys mor ofegat a la platja del Rastrell de Roses

2022-06-19 20:00

Un home d’uns seixanta anys ha mort aquesta tarda ofegat mentre es banyava a la platja el Rastrell de Roses. L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 16:41 hores informant que un home es trobava inconscient dins l’aigua. Ràpidament, s’han desplaçat al lloc dues unitats terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació i que finalment han resultat infructuoses. La platja el Rastrell de Roses no disposa de servei de vigilància.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, de Bombers de la Generalitat i de la Guàrdia Civil, que s’encarreguen de les diligències. Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.