Un home de 75 anys mor ofegat a la platja del Morer de Llançà

2020-08-10 14:30

Un home de 75 anys d’edat i nacionalitat espanyola ha mort aquest matí ofegat a la platja del Morer de Llançà. L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 11.16 hores. La persona que l'ha donat ha informat que havien tret de l’aigua un home inconscient i l'estaven intentant reanimar a la sorra.

Aquesta platja no disposa de servei de socorrisme i han estat altres banyistes els que han començat l’atenció a la persona fins a l’arribada dels serveis d’emergències. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat al lloc amb dues unitats terrestres i un helicòpter. El personal del SEM ha realitzat maniobres de reanimació durant una hora i mitja però aquestes, finalment, han resultat infructuoses.

Fins al lloc també s’han mobilitzat una patrulla dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local de Llançà. La Guàrdia Civil es fa càrrec de les diligències.

Amb la d’avui, ja són 17 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.