Un grup d'operadors europeus visita els senders d'Itinerànnia

2012-10-23 08:00

Operadors de diferents països d’Europa visitaran del 23 al 25 d'octubre l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès per conèixer a fons Itinerànnia, la xarxa de senders que comunica les tres comarques.  Es tracta d’un grup format per deu professionals procedents d’Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Noruega, a més d’operadors catalans i espanyols que treballen amb agències turístiques de França i Alemanya. 

El famtrip-workshop d’Itinerànnia començarà aquest dimarts 23 d’octubre amb la presència d’aquest  grup d’operadors al Ripollès, el dimecres 24 es traslladarà a la Garrotxa mentre que el dijous 25 s’endinsarà per l’Alt Empordà. Cada jornada constarà d’un recorregut de matí per un tram de la xarxa de senders a la comarca que es visita mentre que a la tarda tindrà lloc una sessió de treball amb empresaris turístics de la zona. 

L’objectiu d’aquesta experiència és aconseguir que els operadors coneguin els nombrosos atractius i les possibilitats que ofereix Itinerànnia així com els diferents establiments perquè aquesta xarxa de senders tingui cada vegada més presència en els paquets turístics que s’ofereixen als diferents països europeus. Per aquest motiu i per primera vegada, Itinerànnia a través de l’associació Turisme Garrotxa, el Consorci Ripollès Desenvolupament i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza un workshop, una de les principals actuacions d’aquest 2012. 

Des de la seva creació, Itinerànnia ha pres part de nombrosos workshops organitzats per Turisme Catalunya per donar a conèixer la xarxa, una participació que ha donat molt bon resultats. Segons dades extretes d’un estudi que ha analitzat la presència de l’oferta senderista de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà als catàlegs d’operadors europeus, aquesta ha augmentat en un 75% en els últims 4 anys. En concret, segons l’informe, s’ha passat dels 36 productes ofertats per aquestes tres comarques durant els anys 2008-09 als 63 aquest 2012.