Un francès de 75 anys perd la vida mentre es banyava a la platja de Roses

2013-07-16 19:30

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís de la mort d’un home, a les 17.34 hores, a la platja de Roses.

Segons les primeres informacions, un home ha entrat a banyar-se i al cap d’una estona a començat a demanar auxili. Dos socorristes de la Creu Roja ràpidament han rescatat l’home de l’aigua en estat inconscient, han fet la primera assistència i han avisat al telèfon d'emergències 112 demanant una ambulància.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat al lloc dues ambulàncies, una de Suport Vital Bàsic  i una de Suport Vital Avançat i ha activat el metge del CAP de Roses. Els professionals sanitaris han fet maniobres de reanimació però amb resultats infructuosos. Es tracta d’un home de 75 anys de nacionalitat francesa, que estava de vacances amb la seva dona.

En aquest succés també hi ha treballat la Policia Local de Roses amb tres patrulles, el cos dels Mossos d’Esquadra, amb 4 patrulles de la Comissaria de Roses, inclosa la Unitat d’Investigació. Un cop s’ha certificat la mort de l’home, els serveis funeraris s’han fet càrrec del cos.

A la platja on ha passat l’incident hi havia bones condicions de bany per què onejava la bandera verda i hi havia servei de vigilància.