Un foc crema a Portbou des de poc abans de les 5 de la tarda

2023-08-04 19:00

Des de poc abans de tres quarts de 5 de la tarda crema un incendi forestal a la zona del pantà de Portbou. La forta tramuntana, amb ratxes superiors als 100 km/h dificulta la tasca dels bombers. Hi participen una cinquantena d'unitats terrestres dels Bombers de Catalunya i 4 mitjans aeris. També hi col·laboren diverses unitats dels Pompiers francesos.

El foc, segons dades dels Agents Forestals de les 19:00 hores, afecta una superfície de 50 hectàrees. El fum arriba fins a Colera, la població ha estat confinada per evitar problemes respiratoris. També s'ha demanat el confinament a Portbou, una mesura que s'ha aixecat a les 19:30,els bombers demanen, però, que no hi hagi trànsit de vehicles pel nucli urbà.

A les 20:00 hores, 57 dotacions de Bombers de la Generalitat treballen a les tasques d’extinció sobre una superfície afectada d’unes 150 hectàrees, segons còmput dels Agents Rurals.

Els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat tenen una operativitat limitada a causa del vent. Els efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) monitoritzen les condicions per trobar finestres que permetin l’accés dels avions de vigilància i atac i els helicòpters bombarders.

Els Bombers de la Generalitat han demanat confinament al municipi de Colera i la zona del Càmping Sant Miquel i la urbanització de La Rovellada, i recordem a la població que cal mantenir-se lluny de l’àrea de l’incendi, tant per pròpia seguretat com per no entorpir els treballs d’extinció.

Els Mossos d’Esquadra també han informat que a causa de l’incendi s’han desallotjat 8 persones de diferents masos propers a Portbou.

A efectes de mobilitat, la carretera N-260 està tallada entre Llançà i la frontera (km 0-14,5) per permetre la mobilitat als efectius d’emergències, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).