Un estudiant de Salt de 16 anys ha mort ofegat en una platja de Castelló d'Empúries

2013-06-14 21:30

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del telèfon d’emergències 112, ha rebut avís aquesta tarda, a les 15.14 hores, de l'ofegament d'un jove marroquí de 16 anys sense identificar a la platja de davant el Càmping Nàutic Almata de Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

El noi havia anat d’excursió a la platja amb els seus companys de classe i professors d'un Institut de Salt, quan ha tingut problemes dins de l’aigua juntament amb 3 companyes més.

Els joves han estat trets de l’aigua ràpidament pels mestres i altres persones que es trobaven a la platja. Les tres noies han resultat ferides, una d'elles en estat greu, una altra menys greu i una lleu, i han estat traslladades a l’hospital de Figueres; mentre que el noi ha entrat en parada cardiorespiratòria. Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han estat fent-li les maniobres de reanimació, però el jove finalment ha mort.

Segons ha informat l'Hospital de Figueres les tres noies d’entre 14 i 17 anys han ingressat a dos quarts de quatra de la tarda al Servei d’Urgències amb símptomes d’ofegament. Una d'elles ha estat derivada a l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, mentre que les altres dues han restat en observació a l’Hospital de Figueres tot i que finalment també han estat derivades al Trueta de Girona. 

Fins al lloc s’han desplaçat 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra; efectius de la Policia Local; un helicòpter medicalitzat i una ambulància del SEM; el metge del Centre d’Atenció Primària (CAP), i un servei d’assistència psicològica del Dipsalut.