Un documental com a pregó de la festa de Camallera

2011-08-19 08:00

La festa major de Camallera s'encetarà aquest divendres 19 amb la projecció d'un documental sorprenent sobre el poble. Dorothee Meddens, artista visual holandesa resident a la Nau Côclea durant els mesos de novembre i desembre de 2010 va realitzar un documental en el qual expressa la seva mirada sobre la gent d' un poble empordanès en plena transformació. És una mirada atenta però diferent, lliure dels condicionaments propis dels qui dia a dia vivim i treballem en aquesta terra.

També la seva manera de gravar és diferent: mitjançant un petit globus o un estel lligat a una bici, la càmera se situa a tres metres de terra i visualitza el territori i les persones pel damunt com si fos el màxim zoom d'un improvisat google earth. Tot seguint alguns personatges especials del poble amb la càmera han sorgit alguns fils narratius que il·lustren, sempre segons ella, un fet fonamental: que malgrat els grans canvis al territori i a la vida del poble, el turisme, la MAT o la línia de tren d'alta velocitat, la terra segueix al seu ritme propi.

El documental "El ritme de la terra" s'estrena com a pregó de la Festa Major de Camallera, aquest divendres 19 d'agost a les nou del vespre.