Un detingut i dos investigats en un dispositiu contra el frau elèctric al barri del Culubret de Figueres

2018-09-12 12:30

Agents de la Policia de la Generalita-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dilluns dia 10 de setembre, un home de 38 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. També investiguen penalment dos homes pels mateixos fets.

Els dies 5 i 10 de setembre els mossos van realitzar un total de cinc entrades i perquisicions en habitatges on hi havia clares sospites que hi podia haver plantacions de marihuana i frau elèctric.

El dia 5 van inspeccionar una casa al carrer Avinyonet i una altra al Carrer Major, on hi van trobar 419 plantes de marihuana, bàscules, caixes de filtres, 38 transformadors i 38 làmpades. En un dels domicilis els agents van denunciar penalment el propietari i a l’altre no van localitzar-hi ningú.

El dia 10 els mossos van fer tres entrades més: dues al carrer Francesc Gimeno i un altra al carrer Major. En aquestes van localitzar 276 plantes, dues bosses planes de cadells de marihuana, bàscules, 23 làmpades, transformadors, temporitzadors i extractors. Al lloc van detenir un home com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues i també van denunciar el propietari d’un dels immobles.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas. El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.