Un conte explica la història de la barra d'en Rotllan de Maçanet de Cabrenys

2014-04-02 09:00

Aquest dissabte 5 d'abril a dos quarts de sis de la tarda a l'espai cultural La Cate de Figueres es presenta el conte "El poble i la barra" de Robert Oliva i Joana Bassagañas amb dibuixos de Laura Sisteró. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Maçanet de Cabrenys, Lluís Carbó, i de l'historiador Pere Roura. 

Quan la història té prou força per trencar amb una llegenda de més d'un segle val la pena reflectir-ho en un llibre. I si aquest llibre és un conte amb il·lustracions, encara pinta millor. És el cas d' "El poble i la barra", que explica per primera vegada la veritable història de la barra d'en Rotllan de Maçanet de Cabrenys, el monument i símbol d'aquest poble altempordanès que és utilitzat arreu, des d'associacions a una coneguda marca d'aigua mineral.

Robert Oliva i Joana Bassagañas són els autors d'aquest conte que no podria veure la llum sense els traços i les il·lustracions de l'artista Laia Sisteró. Una història basada en fets reals que ha estat possible gràcies a l'assessorament de l'historiador Pere Roura.

El conte es va explicar per primera vegada als maçanetencs durant la passada Fira de la Castanya que celebra aquest municipi per Tot Sants. Cinc mesos després, veient l'èxit i l'acceptació, arriba en format de llibre.