Un centenar d'especialistes a les jornades de Patrimoni Defensiu al castell de Sant Ferran

2013-10-22 12:00

Durant els dies 17, 18, 19 i 20 d'octubre s'han desenvolupat, al castell de Sant Ferran de Figueres, les Primeres Jornades de Patrimoni Defensiu d'Època Moderna. Les jornades que els organitzadors han qualificat de "molt positives tant des del punt de vista qualitatiu com quantitatiu, amb més d'un centenar de participants de les més diverses procedències".

Historiadors, arqueòlegs, tecnòlegs, empresaris, museòlegs i especialistes en didàctica han discutit sobre les problemàtiques del patrimoni militar i les seves perspectives de futur. Les jornades varen cloure el diumenge dia 20 d'octubre, articulades entorn d'una activitat de recreació històrica que va explicar de manera vivencial diferents aspectes de la vida quotidiana dels soldats del segle XVIII.

Les entitats que han impulsat les jornades han elaborat una declaració, "La declaració de Figueres, per a la protecció del patrimoni militar i del conflicte modern i contemporani" que s'utilitzarà per recavar suports per a la promoció i defensa del patrimoni militar. Les entitats organitzadores, d'altra banda, i en funció dels bons resultats, manifesten el seu interès per repetir les jornades amb periodicitat i convertir la fortalesa de Sant Ferran de Figueres en un referent quant a preservació, tractament i promoció del patrimoni militar.