Un centenar de treballs opten als Premis Carles Rahola de comunicació local

2011-01-13 11:00

Un total de 99 treballs presentats per 59 autors opten a la segona edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola. Aquests guardons, que estan promoguts per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. 

Els guardons han tornat a tenir una molt bona acollida entre els professionals de la comunicació, tant pel que fa al nombre de participants com d’obres presentades. Així, s’ha passat dels 45 autors de la primera edició als 59 de l’actual, i de 82 treballs a quasi un centenar: 99.

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el proper divendres 28 de gener a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, a les 20.30 h, i comptarà tant amb la presència de la majoria dels participants com amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí. 

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola es divideixen en sis categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme i comunicació institucional, ja sigui en formats tradicionals com en línia. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros. La cerimònia d’entrega de premis, organitzada per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, serà conduïda per la periodista Marta Gibert.

La categoria que ha registrat més participació és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per al qual s’han presentat 25 autors (un 42 % del total) amb 49 treballs; seguida del premi de fotoperiodisme, amb 11 participants i 26 treballs.

Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia, s’hi han presentat 11 autors, amb idèntic nombre de treballs. Pel que fa a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional, s’hi han presentat 8 autors, amb un treball cada un. Al premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia, hi opten 3 autors, amb un treball cada un. Per acabar, el premi al millor projecte de comunicació periodística compta amb 2 participants, que han presentat un treball cada un. L'any passat el premi d'aquesta categoria va ser per "Nova comunicació local online" de Carles Pujol inspirat en l'experiència de Tramuntana TV.