Un centenar de professionals en la I Jornada Sobre Millora en la Seguretat dels Pacients a l'Hospital de Figueres

2010-11-18 13:30

La I Jornada de Millora en la Seguretat dels Pacients que s’ha celebrat aquest dimecres a la Fundació Salut Empordà ha tingut molt bona acollida. Ha comptat amb la participació d’un centenar de professionals, no només de la FSE sinó també procedents d’altres centres sanitaris de la demarcació de Girona.
En aquesta jornada s’han presentat l’evolució i els resultats dels set projectes que la FSE ha desenvolupat i implantat en els darrers anys, en relació a pràctiques segures en l’assistència sanitària, com per exemple, “Prevenció de caigudes intrahospitalàries”, “Identificació inequívoca de pacients” o “Higiene de mans”, entre d’altres. També s’ha tractat la vessant conceptual i metodològica d’aquesta temàtica, s’han debatut aspectes èticolegals i temes relacionats amb la gestió de la seguretat i el foment de les pràctiques segures.

La Jornada ha esdevingut un marc d’intercanvi d’experiències i coneixements entre professionals, que afavoreix una major sensibilització envers aquesta matèria i ajuda a consolidar la cultura de seguretat.

Els ponents de la jornada han estat professionals de la FSE, membres de la Comissió de Seguretat i Vigilància del Pacient, així com experts de diferents institucions com la Fundació Avedis Donabedian, l’Institut Roche, el Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona i el Col·legi Oficial de Metges de Girona.