Un centenar de persones segueixen la conferència d'Alfred Bosch (ERC) a Figueres

2013-07-14 08:00

Aquest divendres 12 de juliol, Alfred Bosch va ser a Figueres per tal d’explicar a la ciutadania els avenços en la campanya pel dret a decidir, i també la feina que fan els diputats d’ERC a Madrid. L’acte va ser presentat pel diputat d’ERC al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Girona, Roger Torrent, qui va dir que “ben aviat, Alfred Bosch haurà d’anar a Madrid com a ambaixador de Catalunya”.

Durant la conferència, que es va celebrar al Cercle Sport i a la qual van assistir més de 100 persones, Bosch va parlar de l’actualitat espanyola, i es va referir a la doble estratègia del PP: d’una banda, defensa els seus amics i els bancs dels seus amics, i de l’altra, ataca la nació catalana en una ofensiva constant. Bosch va fer diverses constatacions: que a Madrid i a Espanya hi ha tot un poble de bones persones, de gent que pateix la situació actual i de gent demòcrata que s’identifica amb la causa catalana. Són gent que tindrem de veïns i amb els quals cal que ens entenguem. D’altra banda, també es va referir a les persones que, dins de Catalunya, se senten espanyoles i amb les quals hem de dialogar i hem de convidar a sumar-se al procés. “No es pot construir un país amb el model d’exclusió de les Espanyes, en què t’expulsen de la tribuna del Congrés per parlar català. No volem una petita Espanya”, va afirmar amb contundència. 

També va dir que la gent que treballa pel dret a decidir, ja siguin polítics o gent del carrer, ho hem de fer pels que ja no hi són, en homenatge als que han deixat l’esforç i, en molts casos, la vida per defensar aquesta idea de país. 

La segona part de l’acte va consistir en un torn obert de paraula, en què el públic va transmetre a Bosch les seves inquietuds: sobre la possible doble nacionalitat catalana i espanyola, la internacionalització de la situació catalana, la caverna mediàtica catalana, l’economia entre el final de Catalunya comunitat autònoma i l’inici de la Catalunya independent, si estem preparats per a unes possibles eleccions plebiscitàries o el futur estatus de la llengua. Un cop acabada la conferència, Bosch es va reunir amb la militància figuerenca i empordanesa en un sopar informal.