Un centenar de figuerencs assisteixen a la presentació dels projectes dels carrers Jonquera, Ample, Peralada i Pep Ventura

2010-06-22 14:43

Un centenar de veïns i veïnes del centre històric de Figueres van assistir a la sessió de retorn del taller participatiu dels carrers Jonquera, Ample, Peralada i Pep Ventura. La trobada, que s’emmarca dins les sessions de participació ciutadana programades en el Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric, es va
fer ahir al vespre al Cercle Esport.

La trobada va anar encapçalada per Xavier Besora, regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament de Figueres i responsable dels plans de barris de la ciutat, Xavier Ludevid, gerent d’Urbanisme i els arquitectes Joan Falgueras i Carles Teixidor. La sessió es va centrar en els projectes de reurbanització dels carrers Peralada (entre Rec Arnau i Muralla), Jonquera (entre Ajuntament i Isabel II), Ample i Pep Ventura. Aquests treballs estaran caracteritzats per la prioritat dels vianants per sobre dels vehicles, fet que farà que es tradueixin en carrers de plataforma única, amb pas de vehicles i vianants al mateix nivell. La plataforma única comportarà l’eliminació de places d’aparcament permanent i de zones blaves, però es crearan franges de serveis on es podran aparcar vehicles privats fora de l’horari establert.

Pel que fa al paviment hi haurà un format únic de continuïtat amb els paviments dels carrers Canigó, Muralla i plaça de les Patates. Els projectes també inclouen la renovació de tots els serveis dels carrers (desaigües, enllumenat, soterrament del cablejat aeri) i el soterrament dels contenidors de residus.

Aquests projectes urbanístics ja van ser tractats en un procés participatiu el 6 d’octubre de l’any passat al CEIP Cor de Maria, durant el qual els assistents al taller (veïns, comerciants, ciutadans, entitats i agents socials) es van dividir en tres grups per treballar alguns aspectes dels carrers amb més detall i valorar els punts forts i febles de cadascun.