Un 10 per cent de la plantilla de l'Ajuntament ha fet vaga

2012-03-29 16:00

La vaga general no ha alterat el correcte funcionament dels serveis municipals a Figueres. Poc més d’un 10% del total de la plantilla, 47 de 404 treballadors -xifra que inclou el personal provinent dels plans temporals d’ocupació-, no han ocupat els seus llocs de treball. Circumstància que ha permès obrir amb total normalitat els diferents serveis municipals. 

Pel que a les empreses de serveis, el seguiment de la vaga no ha arribat al 10% a Fisersa, i per tant s’han garantit els serveis mínims decretats que subministra l’empresa municipal. A Ecoserveis -empresa mixta-, on també s’han garantit els serveis mínims, el seguiment de la vaga ha estat més ampli, amb un 74%. 

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, que s’ha trobat al seu despatx amb una delegació de representants sindicals, es mostra “satisfet perquè s’ha fet compatible el dret a la vaga amb el dret a treballar per tothom qui ho ha desitjat”. 

Finalment, l’Ajuntament lamenta els problemes i la despesa econòmica que han tingut els propietaris d’establiments del centre històric, i altres punts de la ciutat, els quals han trobat els panys amb silicona i no han pogut obrir a l’hora prevista. També es lamenta la crema de dos contenidors a la ciutat.