Un treball sobre la discriminació social premiat a la 4a edició del premi 8 de març Maria Rosa Ymbert

2010-03-24 17:34

El treball Discriminació social, realitzat per l’alumna de 2on de Batxillerat de l’IES Ramon Muntaner, Ruth Simón, ha rebut el segon guardó del Premi 8 de març Maria Rosa Ymbert, que des de fa quatre anys convoca l’Ajuntament de Figueres. El primer i tercer premis han quedat deserts.

Aquests guardons, dirigits a estudiants d’ensenyament secundari de la ciutat, han de girar al voltant de la temàtica de la igualtat de gènere des de qualsevol perspectiva, àmbit, aspecte o foment.

El jurat també ha concedit un accèssit al treball “Una dotzena de lligues. Història de l’equip femení de l’ADEPAF (1976-1989)” de l’alumna Maria Rodríguez de l’Institut Alexandre Deulofeu; a més d’obsequis de participació a Laia Alonso, i Carolina Carrillo de l’IES Olivar Gran; i a Soufian Lalouh de l’IES Narcís Monturiol.

El lliurament dels premis, suspès per la nevada del passat 8 de març, es va fer aquest dilluns a La Cate. Durant la seva intervenció, la regidora de Dona i Igualtat, Olga Carbonell, va avançar les línies mestres fins a final de mandat municipal. “Realitzada la tasca de projecció de polítiques de protecció i suport a la dona, com ho demostra la posada en funcionament del SIAD, ara ha arribat el moment de centrar la nostra feina cap a la igualtat. Impulsant noves polítiques municipals que treballin i potenciïn la igualtat entre gèneres”, va explicar Carbonell.

L’acte d’aquest dilluns a La Cate també va servir per inaugurar la exposició "El barri: casa nostra", organitzada des del Pla de Barris de la Marca de l'Ham i Servei de la Dona i Gestió de la Igualtat. Una mostra que ha estat possible a través d’un curs de fotografia en el que hi han participat 7 dones de la Marca de l'Ham. Treball íntim, amb imatges fetes des de casa seva, on aquests set testimonis expliquen què significa per elles viure a aquest barri figuerenc.

L’acte es va tancar amb l’actuació del grup De Calaix.